perjantai 28. helmikuuta 2020

Hyvää kevättä ja terveyttä!


Sinivuokkoja odotellessa - Oma PIHA


Kevään valo luo toivoa, valaistumista 
sinivuokkojen kukkiessa 







Auringon nousu, valon voitto pimeydestä, 

on kuin uusi alku paremmasta.










Marttatoiminta tauolle koronaviruksen takia

Koronavirus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Suomen viranomaiset ovat 12.3.2020 antaneet uudet ja aiempaa tiukemmat ohjeet epidemian leviämisen estämiseksi tai hidastamiseksi. Viranomaiset suosittelevat välttämään kaikkia kokoontumisia, matkustamista niin kotimaassa kuin ulkomailla sekä kaikkea ryhmäharrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Marttaliitto tukee omilla menettelyillään viranomaisten toimintaa ja pyrkii ehkäisemään viruksen leviämistä.

Marttaliitto ohjeistaa, että
  • Marttayhdistysten kokoukset, tapaamiset, kurssit ja muut tilaisuudet siirretään tai perutaan ainakin 30.4. asti, ellei niitä kyetä järjestämään etäyhteyksin.
  • Muiden tahojen järjestämiin tilaisuuksiin ei osallistuta kuin etäyhteyksin.

Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja koskevat tällä hetkellä käytännössä kaikkea toimintaa ja tilaisuuksia, jotka on ollut tarkoitus pitää ennen 30.4.2020. Tilanteen kehittymistä ja viranomaisohjeita seurataan aktiivisesti ja annamme niiden perusteella tarvittaessa uusia ohjeita.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olettekin varmasti kuulleet bokashista eli biojätteiden pikakompostoinnista sisätiloissa bokashi menetelmällä. Tule kuuntelemaan lisää ti 17.3. klo 18 Sahan koululle,  Puistotie 83, 04430 Järvenpää

Hanna Seppänen, KTM pitää info-illan bokashi kompostoinnista sekä biohajoavista siivousaineista.Kuvahaun tulos: bokashi kompostointi

Kuvahaun tulos: biohajoavat siivousaineet

Menetelmä on lähtöisin Japanista (boka shi = eloperäinen, käynyt aine). Biojäte fermentoituu eli käy mikrobien avulla hapettomassa tilassa. Bokashissa ravinteet saadaan hyvin talteen. Hiili ei vapaudu hiilidioksidina, vaan sitoutuu materiaan. Bokashin hiilijalanjälki on 25 kg/tonni (vrt. lämpökompostori 669 kg/tonni)


Tervetuloa! Kahvi/teemaksu 4-5 €


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti