lauantai 9. huhtikuuta 2011

Hiilijalanjälki-ilta

Torstaina 7.4.2011 klo 18.00 vietimme Jenkkapolun korttelituvalla hiilijalanjälki-iltaa, jonne sai tulla kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta.

Hiilijalanjälkitesti osoitteessa http://hiilijalanjalki.hs.fi/calculator/main oli lähes kaikilla mukana olleilla martoilla etukäteen. Illan aikana keskusteltiin tuloksista ja omista tavoista vähentää omaa hiilijalanjälkeä. Ympäristökouluttaja Erja Mähönen ei valitettavasti päässyt paikalle aikataulusekaannuksien vuoksi. Olimme häneen kuitenkin yhteydessä illan aikana kännykän välityksellä ja kyselimme meitä askarruttavia asioita, kuten:


  • Jäteastian tyhjennysväli? Erja Mähönen kertoi että se voi olla max 4 viikkoa. Tämän muuttamiseksi kiinteistön omistajan tulee olla yhteydessä Järvenpään kaupungin jätehuoltoon.
  • Ilmalämpöpumpun energiankulutus? Erja Mähönen vastasi että pumpun antama hyöty lämmityskustannuksissa peittoaa sen käyttämän energian.
  • Meitä kiinnosti myös keskimääräinen vedenkulutus hlö/vrk. Erja kertoi sen olevan 155 litraa. 

Illassa oli mukana myös kaksi tutkijaa Tampereen yliopistosta. Tästä aiheesta kerromme myöhemmin lisää. Ilta oli erittäin antoisa ja herätti ajatuksia omista kulutustottumuksista. Suosittelen kaikille hiilijalanjälkitestin tekemistä!

Iltaa muisteli Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti