tiistai 3. toukokuuta 2011

Teatteriin!

Maailma muuttuu, Marttaseni.

Taina Mäki-Iso:
KOHTI HORISONTTIA
 
Yksinäinen naiseläjä Martta saa toimestaan potkut. Tästä käynnistyy klovnin omintakeinen ihmettely paikastaan globaalissa maailmanmenossa. Kohti horisonttia -esitys on tiukasti kiinni ajassa painellessaan modernin elämänmenon kipupisteitä. Niin kuin niin moni työikäinen ja nuorikin on Martta väsynyt alituiseen suorittamiseen ja pätevyyden vakuutteluun. Martan potkut sysäävät hänet eksistentiaalikriisiin: Mitä nyt on horisontissa? Miten löydän paikkani aitona ämpäripäänä? Ja kuinka Martan identiteetti kestää ja miten se tässä myllerryksessä muuttuu? Kohti horisonttia kertoo myös klovnin muodonmuutoksesta. Vakavasti hauskaa - ja hauskasti vakavaa!

Taina Mäki-Ison monikielinen Kohti horisonttia -esitys on omaperäinen ja uutta luova yhdistelmä klovneriaa, teatteria, tanssia ja musiikkia. Mäki-Iso vastaa esityksen käsikirjoituksesta ja toteutuksesta. Lavalla hän on yksin, mutta Kohti horisonttia työryhmässä ovat olleet mukana myös valosuunnittelija Mika Haaranen, muusikko Maija Karhinen-Ilo, pukusuunnittelija-lavastaja Elina Kolehmainen, koreografi Pirjetta Mulari, muusikko-laulupedagogi Minna-Liisa Tammela, muusikko-koreografi Noël Saïzonou (Benin) ja liikeilmaisun opettaja-ohjaaja Norman Taylor (Iso-Britannia/Belgia).

Taina Mäki-Iso on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut ohjaaja, opettaja ja esiintyjä. Hän on käyttänyt useissa ohjauksissaan klovneriaa, opettanut sitä mm. Teatterikorkeakoulussa, Turun Taideakatemiassa ja kansainvälisessä teatterikoulussa Beninissä sekä esiintynyt myös itse klovnina. Hän on opiskellut klovneriaa ja komiikkaa opettajinaan mm. Philippe Gaulier, Pierre Byland, Angela de Castro ja Giovanni Fusetti. Mäki-Iso on työskennellyt myös sairaalassa klovnitohtori Tanttarullana. Klovnina hän esiintyy myös erilaisissa tapahtumissa, viimeksi Joen yössä Joensuussa, Sovella taidetta -messuilla Helsingissä ja Taika-seminaarissa Lahdessa. Mäki-Iso esiintyi joulukuussa myös Clownin 2010 festivaaleilla Wienissä.

Kohti horisonttia on suunnattu nuorille (yli 13 v) ja aikuisille.
Kesto: noin tunti
Esitykseen on mahdollista liittää myös klovnerian työpajoja.

Esityksen ensi-ilta oli 27.9.2010 Kanneltalossa, Helsingissä, Kohti horisonttia vieraili myös Joutomaa festivaaleilla Joensuussa (www.pakkahuone.info).

Seuraavat esitykset Helsingissä Kaapelitehtaalla 3.5.-12.5. ja Jyväskylän Kesä -festivaaleilla 15.7. (www.jyvaskylankesa.fi).

ti 3.5. klo 19.00
ke 4.5. klo 19.00
to 5.5. klo 10.00 (lv) & 19.00
ke 11.5. klo 19.00
to 12.5. klo 19.00

Tanssiteatteri Hurjaruuth, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 A, 2. kerros

Liput 10/12e
Lippuvaraukset: (09) 565 7250
liput@hurjaruuth.fi ja Lippupalvelu

 
Lisätietoja: www.hurjaruuth.fi

Kommentteja:
"Tulin ex tempore. Kerrassaan loistava esitys, illan pelastaja ja stressinpoistaja. Sain omakohtaisia vastauksia kysymyksiini."
"Muheva ja syvältä hauska esitys."
"Voi kuinka ihana sinun esityksesi oli - hyvä olo sen jälkeen sen kun pysyy! Sellainen määrittelemätön tunne kuin olisi Mozartia kuunnellut."
"Kiitos mahtavasta esityksestä! Hersyvän hauskaa, herkkää, kaunista ja oivaltavaa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti